Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wigilijny karp faszerowany łososiem

Składniki:

  • 4 dzwonki z dużego karpia
  • 10 dkg wędzonego łososia w plastrach
  • 1 cebula
  • 4 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • oliwa

    Sposób przyrządzenia:
    Karpia sprawić, dokładnie umyć, osuszyć, podzielić na dzwonka, przyprawić. Łososia pokroić w słomkę, cebulę obrać, pokroić w kostkę. Łososia i cebulę oprószyć mąką, lekko obsmażyć na gorącej oliwie. Obsmażonego łososia obsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Cebulkę, łososia przyprawić, wymieszać z jajkiem i zieleniną. Masą faszerować dzwonka karpia. Całość oprószyć mąką. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 15 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *