Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wigilijna przekąska z sandacza

Składniki:

    • 40 dkg filetu z sandacza
    • 12 dkg przecieru pomidorowego
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 czerwona papryka
    • 2 łyżki oleju
    • 2 łyżki bulionu drobiowego
    • 2 łyżki tartego chrzanu
    • 1 łyżka cukru
    • szczypta ostrej mielonej papryki
    • 1 cytryna
    • koperek, natka pietruszki


    Sposób przyrządzenia:
    Przygotować sos.. W rondlu na części oleju zeszklić obraną i pokrojoną cebulę, dodać posiekany czosnek, chrzan, drobno pokrojoną paprykę, dodać bulion, gotować 15 minut, przyprawić cukrem, papryką i solą. Filet z sandacza pokroić w kostkę, przyprawić, usmażyć na złoty kolor. Ułożyć na półmisku rybę, a obok gęsty sos. Skropić sokiem z cytryny. Udekorować cząstkami cytryny i zieleniną. Smakuje na ciepło i na zimno.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *