Wigilijna kapusta z grzybami
Wigilijna kapusta z grzybami 4.48 out of 5 based on 23 voters.
Składniki:
- 1 kg kiszonej kapusty
- 3 cebule
- 5 dag suszonych grzybów
- 5 łyżek oleju
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
Grzyby zalać wodą i odstawić na noc.
Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły.
Następnie kapustę poszatkować po czym zalać ją wywarem spod grzybów.
Natomiast grzyby pokroić na mniejsze kawałki i również wrzucić do kapusty.
Trzymać na ogniu około 40 minut.
Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Kapusta
- Opublikowano: środa, 07, grudzień 2011 09:47
- Paulina Dziekan
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak