Węgorz smażony, panierowany

31171
com_content.article
(Oddano 117 głosów z średnią 4.67 z 5)
Węgorz smażony, panierowany4.67 out of 5 based on 117 voters.


Składniki:


    • 1 kg filetów z węgorza
    • 2 jajka
    • 1 szklanka mąki pszennej
    • 1 szklanka tartej bułki
    • sól, pieprz
    • olej do smażenia

    Sposób przyrządzenia:

    Filety z węgorza podzielić na porcje, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Każdą porcję obtoczyć w mące, zamoczyć w "skłóconym" jajku i obtoczyć w tartej bułce. Na patelni rozgrzać olej, smażyć rybę aż lekko się zarumieni.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi