Udka z kurczaka Franka
Udka z kurczaka Franka0 out of 5 based on 0 voters.
Wypróbuj dziś z nami przepis na pyszne udka z kurczaka. Znakomita marynata, która podkręciła smak mięsa. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: udek z kurczaka, sosu sojowego, musztardy, cebuli i czosnku.
Składniki:
- 6 udek z kurczaka
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżki octu winnego
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
- 1 łyżeczka tymianku
- szczypta mielonej kolendry

Sposób wykonania:
-
Udka z kurczaka oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Do miseczki wlać oliwę.Dodać do niej sos sojowy, ocet winny oraz przecier pomidorowy.Dokładnie wymieszać i dodać jeszcze musztardę oraz obraną cebulę i czosnek drobno posiekane.Dodać jeszcze ostrą paprykę, tymianek i kolendrę.Wymieszać i na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć udka z kurczaka.Odstawić na kilka godzin, aby mięso przegryzło się z przyprawami.Po tym czasie ułożyć udka na rozgrzanym ruszcie.Grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak z grilla
- Opublikowano: piątek, 20, listopad 2015 06:59
- Monia
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Pierś z grilla w jogurtowej marynacie
-
Szaszłyki z piersi kurczaka Marleny
-
Grillowane udka z kurczaka Damiana
-
Udka z kurczaka Franka
-
Wątróbka z kurczaka z grilla
-
Aromatyczne kąski z kurczaka na grilla
-
Filet z kurczaka z pomidorami, bazylią i octem balsamicznym grillowane
-
Kurczak z grilla w przyprawach z pomidorem