Udka z grilla Malwiny
Udka z grilla Malwiny0 out of 5 based on 0 voters.
Baza najlepszych przepisów na potrawy z grilla. Dziś przepis na soczyste a zarazem chrupiące udka z kurczaka. Lista zakupów: udka z kurczaka, musztarda, ketchup i oliwa z oliwek.
Składniki:
- 10 udek z kurczaka
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki ketchupu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka majeranku
- 2 łyżki przyprawy do kurczaka
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Udka z kurczaka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przełożyć musztardę, ketchup i oliwę z oliwek.Dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze majeranek, przyprawę do kurczaka i obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Ponownie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć udka.Wstawić je na kilka godzin do lodówki, aby dobrze przegryzły się z przyprawami.Wówczas kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 10
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: środa, 13, lipiec 2016 03:15
- Monia
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla