Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka z grilla Malwiny

Baza najlepszych przepisów na potrawy z grilla. Dziś przepis na soczyste a zarazem chrupiące udka z kurczaka. Lista zakupów: udka z kurczaka, musztarda, ketchup i oliwa z oliwek.   
 
Składniki:
  • 10 udek z kurczaka 
  • 2 łyżki musztardy 
  • 2 łyżki ketchupu 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 łyżki przyprawy do kurczaka
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Udka z kurczaka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki przełożyć musztardę, ketchup i oliwę z oliwek.
    Dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze majeranek, przyprawę do kurczaka i obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Ponownie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć udka.
    Wstawić je na kilka godzin do lodówki, aby dobrze przegryzły się z przyprawami.
    Wówczas kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 10

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *