Udka z grilla Agaty
Udka z grilla Agaty0 out of 5 based on 0 voters.
Poszukujesz nowych przepisów na grilla? Idealnie trafiłeś. Udka z grilla Agaty. Przepis zawiera: udka z kurczaka, miód, musztardę i olej.
Składniki:
- 1 kg udek z kurczaka
- 4 łyżki miodu
- 3 łyżki musztardy
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 4 łyżki oleju
- ½ łyżeczki oregano
- 3 łyżki ketchupu
- 3 ząbki czosnku
- pieprz
- sól

Sposób wykonania:
-
Udka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Do miseczki przełożyć miód, ketchup, musztardę i olej.Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Wrzucić jeszcze oregano oraz słodką paprykę.Ponownie wymieszać.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Odstawić na około 3 godziny.Po tym czasie kłaść na rozgrzanym ruszcie.Grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: piątek, 31, sierpień 2018 18:06
- Monia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany