Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka z grilla Agaty

Poszukujesz nowych przepisów na grilla? Idealnie trafiłeś. Udka z grilla Agaty. Przepis zawiera: udka z kurczaka, miód, musztardę i olej.
 

Składniki:

  • 1 kg udek z kurczaka 
  • 4 łyżki miodu
  • 3 łyżki musztardy 
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 4 łyżki oleju
  • ½  łyżeczki oregano
  • 3 łyżki ketchupu
  • 3 ząbki czosnku 
  • pieprz 
  • sól 
 

Sposób wykonania:

  1. Udka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Do miseczki przełożyć miód, ketchup, musztardę i olej.
    Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Wrzucić jeszcze oregano oraz słodką paprykę.
    Ponownie wymieszać.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Odstawić na około 3 godziny.
    Po tym czasie kłaść na rozgrzanym ruszcie.
    Grillować na złoto z obu stron. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *