Tuńczyk z ziemniakami

17641
com_content.article
(Oddano 134 głosów z średnią 4.54 z 5)
Tuńczyk z ziemniakami4.54 out of 5 based on 134 voters.


 

Składniki:


  • 1 kg tuńczyka
  • ½ kg ziemniaków
  • 1 duży pomidor
  • 2 marchewki
  • strąk papryki
  • kawałek selera
  • 1 szklanka zielonych oliwek
  • 3-4 ząbki czosnku
  • ocet winny
  • liść laurowy
  • sól, pieprz do smaku
  • olej

 

Tunczyk Z Ziemnikami

 

Sposób przyrządzenia:
Rybę umyć, osączyć, podzielić na porcje i natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem wymieszanym z winnym octem, pieprzem i solą.  Cebulę obrać pokroić w plastry i podsmażyć na oleju, dołożyć rybę, obrane i pokrojone ziemniaki, pomidor, seler i marchewkę.  Dodać  paprykę, liść laurowy i dusić około 40 minut, często mieszając. Pod koniec gotowania dołożyć zielone oliwki i jeszcze przez moment gotować. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi