Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tortellini z mięsnym nadzieniem

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
  • sól
  • 5 jaj
  • 50 g piersi indyka
  • 100 g polędwicy wieprzowej
  • 100 g szynki parmeńskiej
  • 100 g moratdelii
  • 200 g parmezanu
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 2 l bulionu

Sposób wykonania:

  1. 3 jajka, mąkę oraz szczyptę soli zagnieść w ciasto, które przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut.
    W między czasie filet oraz polędwice pokroić w kostkę i przesmażyć je na maśle.
    Następnie  mięso przestudzić po czym zemleć w maszynce razem z szynką i mortadelą.
    Do powstałej masy wbić 2 jajka i dodać 150 g parmezanu.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
    Tak przygotowany farsz odstawić na kilka godzin.
    Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyciąć z niego 4 cm kwadraty.
    Na środek każdego umieść trochę  farszu.
    Zlepić w trójkąt po czym owinąć wokół palca i zlepić końce formując pierścienie.
    Gotować w bulionie około 5 minut.
    Przed podaniem posypać parmezanem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *