Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tortellini z brokułami i migdałami

Składniki:

  • 500 g brokułów
  • sól
  • 250 g tortellini
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 250 ml śmietany
  • 1 szczypta cukru
  • 200 g płatków migdałowych

Sposób wykonania:

  1. Brokuły podzielić na różyczki a łodygę pokroić w kostkę po czym zalać je osoloną wodą.
    Gotować około 10 minut po tym czasie odcedzić.
    Następnie ugotować tortellini według przepisu na opakowaniu.
    W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić 125 ml wody z gotowania brokułów.
    Dodać jeszcze śmietanę i ubić trzepaczką na gładką masę.
    Trzymać jeszcze na ogniu około 5 minut i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Do sosu dodać brokuły oraz tortellini, delikatnie przemieszać.
    Przed podaniem posypać płatkami migdałowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *