Tilapia w sosie maślano cytrynowym
Tilapia w sosie maślano cytrynowym4.63 out of 5 based on 130 voters.
Składniki:
- 2 filety z tilapii
- sok z jednej cytryny
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki oleju
- mąka
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 30 minut. Tak przygotowane porcje ryby obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła i olej. Smażyć obtoczone w mące filety po kilka minut z każdej strony. Na małej patelni rozpuścić resztę masła, dodać natkę pietruszki, sok cytrynowy, wymieszać. Usmażone ryby polać przygotowanym sosem i podawać.
- Szczegóły
- Kategoria: Tilapia
- Opublikowano: poniedziałek, 14, marzec 2011 13:43
- Justyna
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla