Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tarta owocowa

Składniki:

  • kruche ciasto
  • masło
  • kostka masła
  • 100 g cukru
  • 130 g cukru pudru
  • 2 szkl. mleka
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • cukier waniliowy
  • 100 g skórki pomarańczowej
  • 250 g malin
  • 150 g poziomek
  • 100 g posiekanych orzechów włoskich
  • kilkanaście bezików

    Sposób wykonania:

    1. Ciastem wylepić do i boki formy wysmarowanej masłem.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do2 00 stopni na 20 minut.
      W między czasie do ½ szkl. mleka dodać mąkę, wymieszać.
      Resztę mleka doprowadzić do wrzenia razem z cukrem po czym dodać mąkę wymieszaną z  mlekiem oraz cukier waniliowy.
      Całość dokładnie wymieszać i zdjąć z ognia.
      Następnie masło zmiksować razem z cukrem pudrem i nie przerywając mieszania dodawać stopniowo masę aż do uzyskania jednolitej masy.
      Na koniec dodać owoce, posiekaną skórkę pomarańczową oraz orzechy.
      Rozsmarować na cieście i udekorować bezikami.

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *