Taglaiteelle z borowikami
Taglaiteelle z borowikami 4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 40 dag tagiatelle
- 3 dag suszonych borowików
- 3 cebule
- 1 łyżka masła
- natka pietruszki
- ¾ szkl. słodkiej śmietanki
- żółtko
- kieliszek białego wytrawnego wina
- 2 łyżki parmezanu
- sól
- pieprz
-
Grzyby moczyć w dozie całą noc.
Następnego dnia posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojone grzyby i smażyć kilka minut.
Następnie wlać wino oraz 3 łyżki wody z moczenia grzybów.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.
Po tym czasie dodać śmietanę i gotować do zgęstnienia.
Wówczas zdjąć z ognia i dodać żółtko, wymieszać.
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu po czym polać je sosem.
- Szczegóły
- Kategoria: Tagliatelle
- Opublikowano: czwartek, 03, luty 2011 23:00
- Maja Grygoruk