Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szpinak z jajkami i kawałkami banana

Składniki:

    • 8 jaj
    • 1 ½ kg świeżego szpinaku
    • 2 banany
    • 4 łyżki masła
    • sól

Sposób wykonania:

  1. Szpinak gotować w osolonej wodzie ok. 10 min po czym odcedzić i przelać zimną wodą.
    Następnie szpinak wrzucić do rondla z rozgrzanym masłem, wymieszać.
    W między czasie na osobnej patelni na reszcie rozgrzanego masła podsmażyć banany pokrojone w kostkę, trzymać na ogniu ok. 2-3 min do momentu aż zaczną nabierać złotego koloru, wówczas zmniejszyć ogień i pozostawić jeszcze na ogniu przez kilka minut.
    Natomiast jajka ugotować w koszulkach po czym oprószyć je solą.
    Szpinak rozłożyć na talerzu i ułożyć na nim jajka oraz banany.
    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Podkomorze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *