Szpinak duszony z mlekiem
Szpinak duszony z mlekiem 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 450 g młodych liści szpinaku
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka wody
- ½ łyżeczki soli
- pieprz
- 2 łyżki mąki
- ½ szkl. skondensowanego mleka
Sposób wykonania:
-
Na patelni rozgrzać masło po czym wrzucić na niego szpinak.
Następnie podlać odrobiną wody i smażyć około 3 minut.
Po tym czasie oprószyć szpinak mąką oraz zalać mlekiem.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Pozostawić na małym ogniu jeszcze przez około 5 minut.
Liczba porcji: 2
- Szczegóły
- Kategoria: Szpinak
- Opublikowano: poniedziałek, 30, grudzień 2013 09:24
- Paulina Banaś
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak