Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby duszone w śmietanie z porem

 

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka siekanego pora
  • 2 łyżeczki mąki
  • 350 g różnych grzybów
  • ¾ szkl. tłustej śmietany
  • 1/4szkl. madery
  • ½ łyżeczki suszonego tymianku
  • ½ łyżeczki soli
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Na patelni rozgrzać masło po czym wrzucić posiekanego pora.
    Trzymać na małym ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie oprószyć go mąką.
    Zalać całość śmietaną oraz winem.
    Wrzucić jeszcze grzyby i całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem.
    Pozostawić na ogniu jeszcze przez około 20 minut.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *