Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szpinak duszony z mlekiem

 

Składniki:

  • 450 g młodych liści szpinaku
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka wody
  • ½ łyżeczki soli
  • pieprz
  • 2 łyżki mąki
  • ½ szkl. skondensowanego mleka

Sposób wykonania:

  1. Na patelni rozgrzać masło po czym wrzucić na niego szpinak.
    Następnie podlać odrobiną wody i smażyć około 3 minut.
    Po tym czasie oprószyć szpinak mąką oraz zalać mlekiem.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Pozostawić na małym ogniu jeszcze przez około 5 minut.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *