Szparagi z octem balsamicznym i parmezanem
Szparagi z octem balsamicznym i parmezanem4.65 out of 5 based on 401 voters.
Składniki:
- 500 g zielonych szparagów
- 2 łyki oliwy
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżki parmezanu
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Szparagi ułożyć na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.
Skropić je oliwą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na 10-12 minut.
Po tym czasie szparagi wyjąć z pieca, skropić je octem balsamicznym i posypać parmezanem oraz pieprzem do smaku i chwilę jeszcze zapiec w pierkaniku.
- Szczegóły
- Kategoria: Szparagi
- Opublikowano: piątek, 10, wrzesień 2010 10:40
- Marzena Nowakowska
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak