Szparagi w sosie z czerwonym winem
Szparagi w sosie z czerwonym winem 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 2 pęczki szparagów
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka posiekanej szalotki
- ½ łyżeczki rozgniecionego czosnku
- 1 łyżeczka posiekanego tymianku
- 50 ml czerwonego octu winnego
- 250 ml oleju
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Szparagi powiązać bawełnianą nitką i gotować na stojąco w osolonym wrzątku około 20 minut.
W między czasie musztardę, posiekaną szalotkę, czosnek, tymianek oraz ocet winny dokładnie ze sobą wymieszać.
W trakcie mieszania wlewać stopniowo olej. Doprawić do smaku solą oraz pieprze.
Miękkie szaragi ułożyć na talerzu i polać sosem.
- Szczegóły
- Kategoria: Szparagi
- Opublikowano: poniedziałek, 19, listopad 2012 09:18
- Kamil
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak