Szczupak lub sandacz z piekarnika lub grilla
Szczupak lub sandacz z piekarnika lub grilla4.35 out of 5 based on 237 voters.

- 1 szczupak o średniej wadze
- sok z 1 cytryny
- sól, pieprz
- masło rozpuszczone w oleju
Sposób przyrządzenia:
Szczupaka dokładnie umyć, oskrobać delikatnie, sprawić. Po usunięciu wnętrzności i otrzewnej ponownie umyć i osuszyć. Usunąć oczy i płaty skrzelowe. Tak przygotowaną rybę skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Po upływie tego czasu wnętrze tuszki wypełnić koperkiem, nacią pietruszki, kilkoma plastrami cytryny. Piec w piekarniku lub grillu nagrzanym do temperatury 200 stopni C po 15 – 20 minut z każdej strony. Podawać na półmisku wyściełanym liściami sałaty i plastrami cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Szczupak
- Opublikowano: środa, 30, kwiecień 2008 18:55
- Magda
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla