Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki curry Ani

Poznaj sekret przepysznych przepisów na mięsa. Dziś przepis na szaszłyki curry. Lista zakupów: wieprzowina, curry, olej, sos sojowy.  
 

Składniki:

  • 1 kg polędwicy wieprzowej 
  • 1 łyżeczka czerwonej pasty curry
  • 5 łyżeczek oleju
  • 3 łyżeczki ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Polędwicę dokładnie oczyścić i pokroić w dużą kostkę.
    Do miseczki przelać olej.
    Dodać sos sojowy i pastę curry.
    Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę oraz zioła prowansalskie.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 
    Do powstałej marynaty wrzucić mięso.
    Marynować około 3 godzin.
    Po tym czasie nabijać mięso na patyczki od szaszłyków.
    Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoty kolor. 
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *