Suszone bakłażany w czosnkowej marynacie
Suszone bakłażany w czosnkowej marynacie 5.00 out of 5 based on 2 voters.
Składniki:
- 1 op suszonych bakłażanów
- ¾ szkl oliwy z oliwek
- kilka ząbków czosnku
- 1 łyżka oregano
Sposób wykonania:
Bakłażany zalać wrzątkiem po czym odstawić pod przykryciem na 20 minut.
Po tym czasie bakłażany odsączyć i przełożyć do słoika.
Układając przekładać poszczególne warstwy czosnkiem oraz oregano.
Zalać całość oliwą z oliwek. Następnie szczelnie zakręcić słoik i kila razy nim potrzasnąć.
Tak przygotowane bakłażany można przechowywać w lodówce około 2 miesięcy.
- Szczegóły
- Kategoria: Bakłażany
- Opublikowano: piątek, 23, listopad 2012 12:31
- Izabella
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak