Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z czarnej rzodkwi

Składniki:

  • ½ kg czarnej rzodkwi
  • 4 jabłka
  • 1 cebula
  • sok z cytryny
  • ½ szklanki posiekanego  szczypiorku
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki oleju sojowego
  • sól, pieprz, cukier do smaku

    Sposób  przyrządzenia:

    Jogurt wymieszać z olejem sojowym, cytryną, solą i pieprzem. Czarną rzodkiew umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z przygotowanym sosem. Cebulę obrać , posiekać, Jabłka umyć, obrać i posiekać  Wszystkie składniki dokładnie wymieszać , przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przełożyć  do szklanej salaterki i wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *