Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z buraków z jabłkiem i ogórkiem

Składniki:

  • 3-4 średniej wielkości buraki (ok. 30 dag)
  • 1 jabłko
  • 1 ogórek kwaszony
  • 1 cebula
  • 2 łyżki posiekanej zieleniny (natka pietruszki, szczypiorek)
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • sok z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Buraki upiec w piekarniku po czym je obrać i zetrzeć na tarce.
    Jabłko pokroić w kostkę, ogórek w plasterki a cebulę posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i skropić olejem.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
    Na koniec posypać posiekaną zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *