Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z białej kapusty z kalarepą

 

Składniki:

  • biała kapusta 1/4 główki
  • marchewka 4 sztuki
  • kalarepa 1 sztuka
  • pietruszka 1 sztuka
  • oliwa 4- 5 łyżek
  • koperek 3 łyżki
  • cukier 1 szczypta

 

 

Sposób przyrządzenia:
Z kapusty należy zdjąć wierzchnie liście, wyciąć głąb, połowę główki
należy bardzo drobno pokroić i posolić, aby zmiękła. Warzywa należy
obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych. Wszystkie składniki należy
dokładnie ze sobą wymieszać. Posiekany koperek należy połączyć z oliwą i
cukrem, dodać do warzyw i dokładnie wymieszać. Surówkę należy posypać
drobno posiekanym koperkiem.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *