Surówka ogórkowa z koperkiem i miętą
Surówka ogórkowa z koperkiem i miętą5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 2 ogórki
- łyżeczka posiekanego koperku
- łyżeczka posiekanej mięty
- 2 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki soli
- 2 łyżki oleju
- łyżka soku z cytryny
- 1 szkl. jogurtu
Sposób wykonania:
-
Obrane ogórki pokroić na plasterki.
I odstawić aby puściły sok, wówczas odsączyć je z nadmiaru soku.
Następnie posiekaną miętę i koperek przełożyć do jogurtu.
Całość dokładnie wymieszać, dodając jeszcze olej.
Doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny.
Liczba porcji: 1
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: wtorek, 11, czerwiec 2013 10:33
- Karolina Parys
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing