Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Stek wołowy Krzysztofa

Składniki:

 

  • 6 łyżek masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka przyprawy piri piri
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 4 steki wołowe
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

 

 

Sposób wykonania:

  1. Masło utrzeć razem z rozgniecionym czosnkiem, przyprawą piri piri oraz natką pietruszki.
    Następnie z masła uformować rulon i zawinąć go w folię aluminiową i wstawić do lodówki.
    W między czasie steki posmarować oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Smażyć około 3 minut  z każdej strony na ruszcie.
    Podać je z wcześniej przygotowanym masłem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *