Spaghetti carbonara Natalii
Spaghetti carbonara Natalii 5.00 out of 5 based on 2 voters.
Składniki:
- 500 g spaghetti
- 10 dag chudego boczku
- 3 łyżki tłustej śmietany
- ½ szkl startego parmezanu
- 3 żółtka
- natka pietruszki
- pieprz
Sposób wykonania:
Boczek pokroić w paseczki, które przesmażyć na rozgrzanej patelni.
Następnie odstawić go na bok a na patelnie przełóż śmietanę.
Zalać go śmietaną i dokładnie wymieszać.
Dodać starty parmezan oraz żółtka, dokładnie wymieszać.
Wrzucić jeszcze boczek ponownie wymieszać.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki i oprószyć pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Spaghetti
- Opublikowano: czwartek, 24, styczeń 2013 13:17
- Natalia Krauze