Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos pomidorowy z cynamonem

 

Składniki:

 

  • 800 g pomidorów z puszki z zalewą
  • ¼ łyżeczki cukru
  • 50 ml oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • ¼ łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 liść laurowy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Pomidory razem z zalewą przelać do rondelka.
Dodać posiekany czosnek oraz natkę pietruszki.
Następnie wlać jeszcze oliwę z oliwek oraz dodać liść laurowy, cynamon oraz cukier.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Trzymać na małym ogniu około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *