Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos musztardowy do mięs

Pyszny sos musztardowy. Idealny jako dodatek do wszystkich potraw mięsnych. Aby go przyrządzić potrzebujesz: musztardy, oliwy z oliwek, miodu i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 4 łyżeczki musztardy sarepskiej 
  • 5 łyżek oliwy z oliwek 
  • 2 łyżki miodu 
  • 1 łyżka sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki przełożyć musztardę.
    Dodać do niej miód i razem wymieszać.
    Wówczas dodać jeszcze oliwę z oliwek oraz sok z cytryny.
    Energicznie mieszać, aż do uzyskania gładkiego, jednolitego sosu.
    Na koniec doprawić go do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *