Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domowe pesto Grażyny

Nie  ma bardziej aromatycznego i pysznego pesto, niż to które sami przygotowujemy w domu. Dziś podajemy przepis jak wykonać takie pesto. Lista zakupów; bazylia, oliwa z oliwek, czosnek i parmezan. 
 

Składniki:

  • 60 g świeżych listków bazylii
  • 80 ml oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 35 g orzeszków piniowych
  • 60 g startego parmezanu 
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Pesto najlepiej przygotowywać w moździerzu. 
    Wtedy uzyskamy naprawdę aromatyczne pesto.
    Jeśli jednak nie mamy na to czasu można przygotować go za pomącą blendera.
    Listki bazylii opłukać pod bieżącą wodą i wrzucić do moździerza.
    Dodać do nich obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Polać całość oliwą, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i zacząć ucierać.
    W trakcie mieszania gdy składniki zaczną się mieszać dodać jeszcze posiekane orzeszki.
    Następnie wrzucić starty parmezan.
    Całość ucierać tak długo, aż otrzymamy gładkie, jednolite pesto.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *