Sos carbonara do spaghetti Amelii
Sos carbonara do spaghetti Amelii 5.00 out of 5 based on 4 voters.
Składniki:
- 1 cebula
- 1 op gęstej śmietany
- 3 żółtka
- 5 dag żółtego sera
- 2 plastry wędzonego boczku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Wędzonkę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć ją na rozgrzanej patelni.
Wówczas dodać posiekaną cebulę.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i smażyć przez chwilę.
Następnie wlać na patelnie śmietanę wymieszaną z startym serem oraz żółtkami.
Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu do zgęstnienia sosu.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 19, luty 2013 09:15
- Amelia Frąckiewicz
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny