Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Solanka rosyjska

Składniki:

    • 20 dag wieprzowiny
    • 10 dag gotowanej szynki
    • 3 parówki
    • 1 nerka wieprzowa,
    • 2 cebule
    • 3 kiszone ogórki
    • 10 dag marynowanych kaparów
    • 5 zielonych marynowanych oliwek
    • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka masła
    • 100 ml śmietany
    • 1/2 cytryny
    • sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 1 łyżka posiekanego koperku
    • 2 l wywaru z warzyw (może być z kostki)


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso ugotować w wywarze, wyjąć i pokroić w paseczki. Osobno w osolonej wodzie ugotować oczyszczoną nerkę i pokroić również w paseczki. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na tłuszczu i dodać przecier pomidorowy. Ogórki obrać, i pokroić w półplasterki. Oliwki wydrylować. Parówki pokroić w plasterki a następnie w słupki. W garnku zagotować wywar. Wrzucić wszystkie składniki. (bez oliwek i zieleniny) Gotować 5 min. Dodać przyprawy i oliwki i gotować jeszcze 5 min. Podprawić śmietaną, dodać posiekaną natkę i koperek oraz obraną ze skórki i pokrojoną w półplasterki cytrynę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *