Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sola w jogurcie

 

Składniki:

  • 80 dag soli
  • 180 g naturalnego jogurtu
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki gram masala
  • ¼ łyżeczki imbiru w proszku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • kilka plasterków cytryny
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Dokładnie oczyszczoną rybę pokroić na mniejsze kawałki, które zalać jogurtem i odstawić na 30 minut.
    W między czasie jedną cebule zetrzeć na tarce i wymieszać ją z imbirem.
    Natomiast druga pokroić w piórka i przesmażyć na rozgrzanej oliwie,
    Wówczas dodać do niej startą cebulę, imbir oraz gram masala.
    Dokładnie wymieszać i pozostawić na ogniu jeszcze przez 3 minuty.
    Po tym czasie dodać rybę razem z jogurtem i dusić na małym ogniu około 15 minut.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem a przed podaniem udekorować plasterkami cytryny i natką pietruszki.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *