Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sola pieczona w folii Sylwii

 
Szybkie i oryginalne przepisy na potrawy z ryb. Dziś przepis na solę pieczona w folii. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: soli, czosnku, soku z cytryny, rozmaryn i tymianku.  
 

Składniki:

  • 3 filety rybne 
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z ½ cytryny
  • 1 łyżeczka rozmaryn
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz i sól grubo mielona 
 

Sposób wykonania:

  1. Filety rybne delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek i sok z cytryny.
    Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę, rozmaryn i tymianek.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą natrzeć filety.
    Odstawić je na około 30 minut po czym przełożyć na folię aluminiową.
    Szczelnie ją zawinąć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20 minut. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *