Sola pieczona w folii Sylwii
Sola pieczona w folii Sylwii0 out of 5 based on 0 voters.
Szybkie i oryginalne przepisy na potrawy z ryb. Dziś przepis na solę pieczona w folii. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: soli, czosnku, soku z cytryny, rozmaryn i tymianku.
Składniki:
- 3 filety rybne
- 3 ząbki czosnku
- sok z ½ cytryny
- 1 łyżeczka rozmaryn
- 1 łyżeczka tymianku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- pieprz i sól grubo mielona

Sposób wykonania:
-
Filety rybne delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek i sok z cytryny.Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę, rozmaryn i tymianek.Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą natrzeć filety.Odstawić je na około 30 minut po czym przełożyć na folię aluminiową.Szczelnie ją zawinąć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20 minut.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sola i Flądra
- Opublikowano: wtorek, 24, maj 2016 05:46
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla