Sok z agrestu
Sok z agrestu4.48 out of 5 based on 377 voters.
Składniki:
- agrest 2 kg
- cukier 20 dag
Sposób przyrządzenia:
Agrestu proszę dobrze rozdrobnić za pomocą miksera na wysokich obrotach,
następnie włożyć je do garnka i zalać 0,75 litra wrzącej wody, następnie
zagotować owoce, po czym przecedzić przez sitko i dodać do agrestu
cukier. Przygotowany sok należy wymieszać dokładnie i przelać do
wyparzonych butelek. Sok w butelkach należy pasteryzować około 15- 20
minut w temperaturze około 75 stopni.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Przetwory domowe
- Opublikowano: poniedziałek, 14, grudzień 2009 08:15
- albertos
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane