Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone zielone warzywa

Składniki:

  • 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki mielonego anyżu
  • 1 łyżeczka soli
  • 350 g kapusty pak choi
  • 225 g szpinaku
  • 25 g grochu cukrowego
  • 1 seler
  • 1 zielona papryka
  • 50 ml wywaru z warzyw
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego

Sposób wykonania:
Przeciśnięty przez praskę czosnek wrzucić na rozgrzany olej.
Smażyć około 30 sekund po czym dodać anyż, sól, szpinak, poszatkowaną kapustę, groch, pokrojoną w plasterki paprykę i seler naciowy.
Całość dokładnie wymieszać i smażyć około 4 minut.
Po tym czasie dodać wywar i gotować kolejne 4 minuty pod przykryciem.
Na koniec dodać jeszcze olej sezamowy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *