Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone kiełbaski z porami i zmienikami

Składniki:

  • 750 g ziemniaków
  • 3 łyżki bulionu
  • 6 porów
  • tłuszcz
  • 4 kiełbaski grillowe
  • 150 ml śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę po czym zalać ¾ l bulionu i doprowadzić do wrzenia.
    Następnie pory pokroić w paski i dodać do ziemniaków.
    Trzymać na ogniu około 20 minut.
    W między czasie na rozgrzanym tłuszczy obsmażyć kiełbaski.
    Do ziemniaków i porów dodać śmietanę, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Podawać z kiełbaskami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *