Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażona ryba marynowana

 

Składniki:

  • 1 słodkowodna ryba
  • 4 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • olej

     

    Marynata:

  • 1 szkl. octu ryżowego
  • 1 szkl. wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 marchewka
  • 2 cebule
  • 2 papryczki chili
  • 6 ziaren ziela angielskiego

 

Sposób wykonania:

  1. Rybę oprószyć sola oraz pieprzem po czym obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    W między czasie zagotować wodę z dodatkiem octu, po czym wrzucić cebulę pokrojoną w krążki, marchewkę, posiekaną papryczkę, ziele angielskie, szczyptę soli i cukru.
    Trzymać na minutę na ogniu i zalać marynatą usmażoną rybę.
    Przykryć i odstawić. Idealna na drugi dzień.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *