Smażone dzwonka karpia
Smażone dzwonka karpia 4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 1,5 kg karpia
- 1 szklanka bułki tartej
- 2 jaja
- 3 łyżki mąki
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oleju
- sól
-
karpia pokroić w dzwonka, które oprószyć solą.
Następnie obtoczyć je w mące, potem w roztrzepanych jajkach a na koniec w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju i maśle aż dzwonka nabiorą złotego koloru.
Na koniec można jeszcze wstawić do rozgrzanego piekarnika na kilka minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Karp
- Opublikowano: wtorek, 13, grudzień 2011 09:13
- Danuta
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla