Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Skrzydełka z kurczaka TAI_PAN

Składniki:

    • 1 kg skrzydełek z kurczaka
    • 4 łyżeczki imbiru
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 1 czerwona papryka zmiksowana na purée
    • ¼ szklanki soku z cytryny
    • 1 łyżeczka sosu tabasco
    • 1 łyżeczka mięty
    • 1 łyżeczka tymianku
    • ½ szklanki oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka octu winnego


    Sposób przyrządzenia:

    W dużej misce wymieszać wszystkie składniki marynaty, włożyć, umyte, osączone skrzydełka kurczaka i odstawić na noc, pod przykryciem w chłodnym miejscu. Po tym czasie skrzydełka wyłożyć na ruszt  i piec  w piekarniku w temperaturze 200 stopni, często obracając, w czasie pieczenia polewać marynatą, doprawić solą i pieprzem do smaku bezpośrednio przed podaniem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *