Skórka cytrynowa
Skórka cytrynowa5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 1 kg cytryn
- 1 łyżeczka kwasku cytrynowego
- ½ szkl cukru
Sposób wykonania:
-
Cytryny dokładnie umyć i sparzyć wrząca wodą.
Następnie zetrzeć z nich skórkę.
Dodać do niej cukier i łyżeczkę kwasu cytrynowego.
Dokładnie rozetrzeć drewnianą łyżką.
Wówczas przełożyć ją do słoika wyparzonego wrzątkiem i szczelnie zakręcić.
Tak przygotowaną skórkę można przechowywać nawet 3 miesiące.
Liczba porcji: 3
- Szczegóły
- Kategoria: Przetwory domowe
- Opublikowano: środa, 29, maj 2013 05:38
- Klaudia Pacia
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane