Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sero – makowiec

Składniki:


Ciasto:
– 20 dkg mąki
– 0,5 kostki margaryny
– 10 dkg cukru pudru
– 1 żółtko

Wykonanie:
Zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na 1 godz.

Masa makowa:
– 0,5 kg maku
– 30 dkg cukru pudru
– 2 żółtka
-2 białka+(białko od kruchego ciasta)
– 2 łyżki tartej bułk
– aromat migdałowy
– bakalie

Masa serowa:
– 1 kg sera
– 25 dkg cukru
– 5 jaj
– 0,5 kostki margaryny aromat,
– bakalie

Wykonanie:
Ciasto wyłożyć na blachę i podpiec.Na ciasto wyłożyć masę makową, a na nią masę serową. Po upieczeniu polać polewą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *