Sero - makowiec
Sero - makowiec3.95 out of 5 based on 133 voters.
Składniki:
Ciasto:
- 20 dkg mąki
- 0,5 kostki margaryny
- 10 dkg cukru pudru
- 1 żółtko
Wykonanie:
Zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na 1 godz.
Masa makowa:
- 0,5 kg maku
- 30 dkg cukru pudru
- 2 żółtka
-2 białka+(białko od kruchego ciasta)
- 2 łyżki tartej bułk
- aromat migdałowy
- bakalie
Masa serowa:
- 1 kg sera
- 25 dkg cukru
- 5 jaj
- 0,5 kostki margaryny aromat,
- bakalie
Wykonanie:
Ciasto wyłożyć na blachę i podpiec.Na ciasto wyłożyć masę makową, a na nią masę serową. Po upieczeniu polać polewą.
- Szczegóły
- Kategoria: Makowiec
- Opublikowano: wtorek, 01, luty 2005 00:00
- Beata
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy