Ciasto:
- szklanki mąki
- 1 margaryna
- 5 łyżek cukru
- 5 żółtek
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
Nadzienie:
- 1/2 kg sera
- 1 całe jajko
- 1 budyń waniliowy
- 1/2 szkl. cukru
- 1/2 kostki margaryny
- 5 białek + 1 szkl. cukru
- połówki brzoskwiń
Ciasto:
Wymieszać wszystkie składniki i ugnieść ciasto. 2/3 ciasta wyłożyć na blachę a resztę włożyć na 30 minut do lodówki. Masa: Utrzeć jajko z cukrem i margaryną. Dodać ser i dalej ucierając dodać budyń. Gotową masę ułożyć na ciasto. Brzoskwinie odsączyć pokroić na cwiartki lub ósemki i ułożyć na masie serowej. Ubić pianę z białek i szklanki cukru i ułożyć na brzoskwinie, a na wierzch zetrzeć na tarce schłodzone ciasto. Piec około 1 godziny w 180 stopniach.
4 comments for “Sernik z brzoskwiniami 2”