Sernik na zimno z serkiem mascarpone
Sernik na zimno z serkiem mascarpone5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 50 dkg serka mascarpone
- 10 dkg winogron
- 10 dkg ptasiego mleczka
- 10 dkg biszkoptów
- 1 galaretka cytrynowa
- 1 galaretka agrestowa
Sposób wykonania:
- Galaretkę agrestową rozpuścić w 200 ml wrzącej wody. Gdy zacznie tężeć połączyć z serkiem mascarpone. Galaretkę cytrynową wymieszać z ½ litra wrzącej wody, poczekać, aż stężeje. W foremce ułożyć: połowę serka, winogrona, na ukos biszkopty, ptasie mleczko, resztę serka, winogrona i polać tężejącą galaretką. Schłodzić.
Liczba porcji: 9
- Szczegóły
- Kategoria: Sernik na zimno
- Opublikowano: środa, 10, kwiecień 2013 07:43
- Beata Jarecka
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy