Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab z kminkiem Marty

Na niedzielny obiad idealnie sprawdzi się pieczony schab z kminkiem. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kawałka schabu, kminku, czosnku i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • skladniki zamien
  • skladniki zamien
  • ½ kg schabu
  • 1 paczka kminku
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1 łyżeczka rozmarynu 
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Schab dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do oliwy z oliwek dodać kminek oraz rozmaryn.
    Wrzucić jeszcze obrane ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. 
    Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Dokładnie natrzeć schab i odstawić na około 30 minut.
    W między czasie obrać cebulę i ja posiekać.
    Wrzucić o rondelka z rozgrzaną oliwą i zeszklić.
    Schab przełożyć do brytfanny.
    Obłożyć cebulką i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 90 minut.
    W trakcie pieczenia polewać mięso wytworzonym podczas pieczenia sosem, aby było soczyste.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *