Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ze świderków z mozzarellą

Składniki:

  • 500 g kolorowego makaronu świderki
  • 1 łyżka gruboziarnistej soli
  • 4 łyżki oliwy
  • 4 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 350 g mozzarelli
  • 6 listków bazylii
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
    W między czasie pomidory i czosnek posiekać.
    Następnie odcedzony makaron wymieszać z połową oliwy i odstawić do ostygnięcia, wówczas dodać resztę oliwy, pomidory, czosnek oraz pietruszkę.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą.
    Przed podaniem posypać mozzarellą pokrojona w drobną kosteczkę, bazylią oraz dużą ilością pieprzu.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Małgorzata D

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *