Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tuńczyka i grejpfruta

Składniki:

  • 400 g tuńczyka z puszki
  • 1/2 grejpfruta
  • banan
  • 250 ml majonezu
  • łyżeczka soku cytrynowego
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • słodka papryka
  • sól
  • 125 ml chudego jogurtu

Sposób wykonania:

  1. Tuńczyka rozdrobnić widelcem.
    Obranego grejpfruta i banana pokroić w kostkę i dodać do śledzia.
    Następnie majonez wymieszać z sokiem z cytryny i jogurtem.
    Doprawić do smaku solą oraz słodką papryką.
    Sosem polać sałatkę i całość dokładnie wymieszać.
    Na koniec jajka ugotować na twardo i udekorować nimi sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *