Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka indyjska z czerwoną fasolą

Składniki

  • 100 g długo ziarnistego ryżu
  • 100 g czerwonej fasoli z puszki
  • mała cebula
  • kostka rosołowa
  • strąk czerwonej papryki
  • 50 g kukurydzy z puszki
  • pomarańcza
  • łyżka  soku cytrynowego
  • natka
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Ryż ugotować do miękkości we wrzątku z dodatkiem kostki rosołowej.
      Następnie kukurydze i fasole odsączyć z puszki, paprykę pokroić w kostkę a obraną pomarańcze podzielić na cząstki.
      Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając odcedzony ryż.
      Doprawić do smaku solą, pieprzem, oliwa oraz sokiem z cytryny.
      Na koniec udekorować natką pietruszki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *